Annoncer:
Reklamebanner:
180x60 pix
Reklamebanner:
180x180 pix
Reklamebanner:
180x60 pix
Reklamebanner:
180x60 pix
Reklamebanner:
180x180 pix
Reklamebanner:
180x60 pix
Reklamebanner:
180x60 pix
Bliv Sponsor og støt sporten i Nordsjælland for både børn og unge. Du kan starte her >>TAK!

Rytterne: Fire danske profiler
til start i Allerød 2008

Vi er stolte af, at både guld, sølv og bronze medaljetagerne fra DM 2008 i landevejscykling kørte Nordsjællands Grand Prix 2008. Desuden kom sidste års vinder Jacob Moe også til start. Jacob vandt igen i år og har nu vundet Nordsjællands Grand Prix tre gange. Desuden har Jacob været med i alle 11 Nordsjællands Grand Prix.

Sponsorer 2008 // En stor tak til jer
Frank Høj:
35-årige Frank Høj overraskede mange i år med en sølvmedalje ved DM i enkeltstart. Frank blev dansk mester på landevej for 10 år siden i 1998 . Cofidis-rytteren er også med i årets Post Danmark Rundt.

I Tour de France 2000 "talte" Høj sig direkte ind i de danske stuer og hjerter med en række kvikke bemærkninger og et utroligt godt humør. OL i Sydney blev et gennembrud for Høj, hvor han efter et flot løb kom ind på en imponerende sjetteplads. Efter to mindre gode år hos Team Coast blev Højs karrieren genoplivet med en pæn sæson på fakta i 2003. I 2004 kørte Høj en flot sæson hos Team CSC med top-10 placeringer i bl.a. Flandern Rundt, Paris-Roubaix og OL.

2007 var en stille sæson for Frank Høj, hvor skader satte ham ud af spillet stort set hele sæsonen. Hans franske arbejdsgiver på Cofidis har troet på ham hele vejen og nu er Frank Høj på vej tilbage for fuld styrke.

Michael Blaudzun:
Michael Blaudzun har været professionel cykelrytter i 14 år. Men når denne sæson er ovre, så indstiller Team CSC-rytteren karrieren. 35-årige Blaudzun kan se tilbage på en lang karriere, hvor han to gange har været danmarksmester på landevej. Han har også været landets bedste enkeltstartsrytter tre gange.

- Jeg er enormt glad og stolt over det, jeg har opnået som professionel cykelrytter, men jeg er ikke i tvivl om, at dette bliver min sidste sæson. Jeg vil gerne stoppe, mens jeg stadigvæk føler, at jeg kan være med, hvor det sker. Samtidig kan jeg også mærke, at der er andre ting, der kommer til at spille en større rolle i mit liv, siger Michael Blaudzun.

Lars Bak:
Lars Ytting Bak (født 16. januar 1980) er dansk professionel cykelrytter fra Silkeborg. Han har siden 2005 kørt for det danske cykelhold Team CSC.

Lars Bak genvandt i 2008 sin titel som dansk mester i enkeltstart, da han var 55 sekunder bedre end andenpladsen Frank Høj (Cofidis). Michael Blaudzun tog bronzemedaljen et minut og 28 sekunder efter holdkammeraten. Lars har således været dansk mester hele tre gange, nemlig i 2005, 2007 og 2008.

Lars Bak fik sit helt store gennembrud i 2005, og med en formidabel sejr i det franske storløb Paris-Bourges satte den unge dansker endnu en tyk streg under sit blændende talent.

Lars siger om sin karriere:
Efter at jeg havde spillet fodbold i 10 år, startede jeg i 1996 med at cykle. Men inden da havde jeg allerede stor interesse for cykling! Faktisk kørte jeg mit første cykelløb i 1994. Nemlig indledningsløbet i Silkeborg, som jeg iøvrigt vandt. Året efter kørte jeg motionsløbet Tour de Midtjylland - 245 km på 9 timer rent. Da jeg havde alle mine venner i fodboldklubben, var det svært at får begyndt med cyklingen, men da jeg kun kunne komme på andet holdet som junior i SIF fodbold, var det på tide at starte med at køre "væddeløb". Det gjorde jeg så også.

Jeg er fra Silkeborg, og jeg har altid boet der. Derfor var det også naturligt for mig at starte karrieren i Silkeborg, hvorfra jeg dog hurtig røg videre til Hammel. Efter 3 år som senior i Hammel lykkedes det i 2001 for mig at køre sig ind som stagiaire på det danske hold Team Fakta, hvor jeg kom til at køre de næste to år. Jeg fangede først interessen for cykelsporten i en relativ sen alder, idet jeg, som så mange andre danskere, først fik øjnene op for sporten i 1996, dengang var jeg 16 år. Efter den gode tid hos Team Fakta skiftede jeg til Bankgiroloterij og kørte der hele 2004. Derefter lukkede holdet, og jeg skiftede og kører nu for Team CSC.

Jacob Moe:
All-round rytter som mestrer såvel spurter som enkeltstart. Kører 6-dages løb om vinteren og befinder sig godt på brosten og i sidevind.Jacob har været prof siden 1999 og bl.a kørt på Acceptcard, CSC og Fakta. Team GLS er det hold han har oplevet den største glæde ved at køre på. - Bl.a på grund af en kanon team-spirit og en suveræn indstilling fra sportsdirektører og folk omkring holdet, siger Jacob Moe.

-Jeg drømmer om at blive dansk mester i enten individuelt eller enkeltstart. I 2006 vandt jeg sølv i begge disipliner og i 2007 vandt jeg igen sølv i det individuelle danske mesterskab. Jeg håber, at jeg en dag får byttet sølvet ud med guld, siger Jacob Moe.

Topresultater 2007:
nr. 1 - bakketrøjen i Post-Danmark Rundt.
nr. 1 - Sorø´s Postcup afdeling.
nr. 1 - Ordrup´s Postcup afdeling.
nr. 1 - Allerød´s gadeløb.
nr. 2 - DM indv.

Topresultater 2006:
Tour de Loir-et Cher General Classification.
Tour de Loir-et-Cher 3. etape.
Tour de Loir-et-Cher 4. etape.
Tour de Loir-et-Cher 5. etape.

Dit reklame-banner? ring på tlf: 40 95 32 92
Design & Programmering: Lundh Design